Vriendschap in tijden van corona: Martha en Yvonne leerden elkaar kennen in Schelde 21

Martha en Yvonne waren twee van de eerste bewoners van Schelde 21. Nog voor het merendeel van de appartementen was afgewerkt, trokken zij samen met hun echtgenoten in hun nieuwe assistentiewoning op Nieuw Zuid in. Het duurde niet lang voor ze elkaar leerden kennen.

“In het begin waren er nog niet veel bewoners in Schelde 21”, legt Yvonne uit. “Dus eigenlijk was het niet echt toeval dat we elkaar tegen het lijf liepen. Telkens als het zonnetje scheen, dan kwam ik hier buiten op het terras zitten genieten. Meer dan eens zat Martha er ook.”

“En dan begin je met elkaar te babbelen en merk je al snel dat er een klik is”, gaat Martha verder. “We zijn allebei nogal rad van tong, dus we leerden elkaar tijdens onze zonnebabbels goed kennen. Tijdens de lockdown in het voorjaar zijn we echt goeie vriendinnen geworden. Plots moest iedereen binnenblijven en waren we aangewezen op elkaar. Dat heeft onze band alleen maar verstevigd. Bijna dagelijks gingen we samen een ommetje maken, om toch wat beweging te hebben.”

“Ja, die wandelingskes hebben echt geholpen, he”, lacht Yvonne. “Als je de hele tijd binnen moet zitten, dan loop je de muren op. Ik word daar gek van. Ik heb beweging nodig. Ik moet iets kunnen doen. Stil zitten is niets voor mij. Weet je dat ik samen met een andere bewoner ook een pingpongtafel heb gekocht? Elke dag, net voor de middag, komen we een uurtje wat balletjes kloppen. Heerlijk!”

“We mochten in die periode onze kinderen en kleinkinderen ook niet zien”, wisselt Martha af. “Dat was geen gemakkelijke periode, want wij zijn echt familiemensen. Gelukkig hadden we elkaar. We hebben veel steun gehad aan elkaar en zijn echt goeie vriendinnen geworden. Ook nu we weer mogen buitenkomen, zoeken we mekaar bijna dagelijks op. We doen hier samen pilates en yoga, en als we even van onze mannen weg willen zijn, dan springen we in de auto en gaan we samen shoppen. Heerlijk!”