Maci vond met zijn gezin tijdelijk onderdak in Schelde 21

Een van de meest opvallende verschijningen in Schelde 21 is Maci Malekzada. Sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak, vluchtte de Oekraïense huisdokter met zijn vrouw en zijn zevenjarig zoontje naar ons land. Via vrienden kwam hij terecht in Schelde 21.

“We wonen hier tijdelijk”, aldus Maci. “Als de oorlog in ons land voorbij is, willen we zo snel mogelijk teruggaan. Als kind woonde ik al een tijd in België, dus helemaal nieuw is het hier niet voor mij, maar onze echte thuis is in Odessa. Dat is de plek waar mijn vrouw en ik elkaar leerden kennen, waar we allebei werken en waar ons zoontje zijn schoolvriendjes heeft. Momenteel volgt hij les via Skype, en hij kijkt ernaar uit om terug echt naar school te gaan.”

 

Wat vinden jullie van Schelde 21?

“Ik woon hier graag. Schelde 21 is supergezellig en proper. Het is een nieuw en mooi gebouw, en goed gelegen. Alles is van hieruit bereikbaar. Het comfort dat je hier hebt, is ongezien. Ik zie hier alleen maar voordelen.”

Schelde 21 heeft een aangenaam terras, wellness met zwembad en heel wat gezellige loungeplekken. Wat is jouw favoriete plekje?

“Mijn favoriete plekje is het terras van ons appartement. Je hebt er een prachtig uitzicht en kan er haast proeven hoe fris de lucht is.”

Heb je het gevoel dat dit een residentie is voor oude mensen?

“Nee, dat gevoel heb ik helemaal niet. De sfeer die hier hangt is heel jong. Eenvoudig en tijdloos. Minimalistisch, en dat associeer ik meer met jonge mensen. Ik woon hier graag met mijn gezin en voel me hier helemaal thuis.”

Hoe is de sfeer in Schelde 21?

“Goed. Iedereen kent iedereen en is heel respectvol voor elkaar. Weet je, het communitygevoel is groot, hier in Schelde 21. Je hebt altijd iemand die je begroet en die je vraagt hoe het met je gaat. Dat is heel aangenaam.”