Een blik op de exclusieve faciliteiten van Schelde 21

Vergeet anonieme gevels, achteraflocaties en minimumservices: om boven het maaiveld uit te steken, gaan ook erkende assistentiewoningen exclusief. Er ontstaat een nieuwe niche die haar publiek verleidt met knappe architectuur, toplocaties en resort-faciliteiten. Zoals Schelde 21 op Nieuw Zuid. Michael Ampe, woordvoerder van het project bij ontwikkelaar Triple Living, leidt ons rond in woord en beeld.

Sober, warm, hedendaags, harmonieus en intiem: zo kunnen we de stijl van Schelde 21  het best omschrijven. “Vergis je niet”, zegt Ampe. “Achter de luxueuze façade gaan ook hoog geavanceerde technieken schuil. De brandvoorzieningen en technieken kunnen wedijveren met die van een ziekenhuis. Er is zelfs een eigen noodgenerator.” Het enige verschil: de brandslang is hier achter een gestroomlijnde wand weggeborgen. Ook het brandblusicoon en evacuatieplan worden strak vormgegeven door Van Duysen in eigen persoon. “Net zoals de subtiele alarmknoppen die in elke ruimte werden aangebracht”, vult Ampe aan. “Of de houten muurleuningen die perfect opgaan in het interieurplan met warme tonen en natuurlijke materialen.”

Ook de faciliteiten getuigen van smaak en oog voor detail. Het restaurant en terras, waar op termijn ook het brede publiek kan tafelen, werden aangekleed met stijlvol, door Van Duysen ontworpen meubilair. Evenals de ruim bemeten leefruimte, waar planten en een sfeervolle gashaard zorgen voor een huiselijk accent. In de wellnessruimte liggen gepersonaliseerde handdoeken van dikgeweven katoen en de designdouches zijn voorzien van zeep en shampoo van een kwaliteitsmerk. Door een ingenieuze ingreep komt het daglicht binnen tot in het prachtige zwembad en de fitnessruimte, gefilterd door houten panelen die meteen ook de nodige privacy waarborgen. Een sauna, schoonheidssalon en kapsalon maken het luxueuze resortgevoel compleet.

Wonen in luxe

“Hier zijn kosten nog moeite gespaard”, zegt Ampe fier. Op weg naar het residentiële gedeelte begrijpen we waar zijn trots vandaan komt. Zelfs de lift is uitgerust met natuursteen en flatterend indirect licht. Wat ook opvalt is de heerlijke, subtiele geur die in de gangen hangt en afkomstig blijkt te zijn van de harthoutenvloeren die hier overal gelegd werd. Het modelappartement dat ik te zien krijg, oogt licht en ruim, hoewel het om een standaardappartement gaat en niet een van de grotere varianten die hier ook beschikbaar zijn. Een nette inkomhal met gastentoilet, een mooie leefruimte met hyperuitgeruste Bulthaup-keuken en een indrukwekkend terras. Ook hier doet niets vermoeden dat het om een assistentiewoning gaat. Mooi meegenomen is de wintertuin die zowel vanuit de aangenaam-ruime slaapkamer bereikbaar is, als vanop het terras toegankelijk is. Via glazen panelen kan de wintertuin in een handomdraai omgetoverd worden tot extra terras. Ingenieus en vooral aangenaam in zomer én winter.

Verrassend betaalbaar

Maar hoe zit het dan met de prijs? Die blijkt verrassend genoeg erg competitief te zijn. “De huurprijs is vergelijkbaar met die van andere, minder luxueuze assistentiewoningen”, stelt Michael. Het aanbod is groot, en het is de kunst om je daarin te onderscheiden. Wij hebben besloten om dat te doen door te differentiëren in locatie, faciliteiten en afwerking, maar niet in de prijs. Zo mikken we op een hoge bezettingsgraad en tevreden bewoners.”